Δράσεις

Λίστα Δράσεων

 • «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ

  Στο Θέατρο Αριστοτέλειον για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στις 3, 4, 5 & 6 Φεβρουαρίου

   

  Η παράσταση «Τέλος του παιχνιδιού» του Σάμιουελ Μπέκετ, ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη πορεία της στην Αθήνα, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις στις 3, 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου.

  Το Σύγχρονο Θέατρο παρουσιάζει τη φετινή παραγωγή του, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με τον σπουδαίο ηθοποιό Δημήτρη Καταλειφό, σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα. Την εξαιρετική διανομή απαρτίζουν οι ηθοποιοί Άρης Μπαλής, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Ζιόβας.

  «Τετέλεσται». Σε ποιο άλλο θεατρικό έργο η πρώτη πρώτη λέξη του κειμένου ακυρώνει εξαρχής τη θεατρική πράξη, την πράξη της ζωής, επικυρώνοντας παράλληλα το motto του Σάμιουελ Μπέκετ πως «το τέλος βρίσκεται στην αρχή, και ωστόσο συνεχίζουμε»;

  Βιώνοντας την απόγνωση της επίγνωσης, οι κωμικοτραγικοί έγκλειστοι ήρωες του έργου επιστρατεύουν τη δύναμη της ρουτίνας, τον διάλογο, το χιούμορ, τις μνήμες και μια «μορφή απέραντου οίκτου» για να παρατείνουν την πορεία προς το αναπόφευκτο.