Δράσεις

Λίστα Δράσεων

  • «Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σημαντικό»

    Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη online

     

    Ο Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μιας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά.

     

    Σημείωμα σκηνοθέτη

    Όταν ξεκίνησα να γράφω τον «Δυσάρεστο», φανταζόμουν μια ταινία που αποπνέει τη μελαγχολία του να συναντάς ανθρώπους που κάποτε ήταν σημαντικοί για σένα. Μια σκοτεινή βουτιά στον κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων. Ένα σχόλιο για τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν μας. Με την ιστορία ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου ήρωα, τοποθετημένη σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η αδυναμία έκφρασης συναισθήματος, ο ανταγωνισμός, η διαμεσολαβημένη επικοινωνία. Αυτός ήταν ο στόχος.

    Απ’ όταν τελείωσε όμως η ταινία και μέχρι να βγει στους κινηματογράφους, ο κόσμος άλλαξε. Και άλλαξε τόσο πολύ, που η ίδια η ταινία μάλλον νοηματοδοτείται εκ νέου. Και δεν ξέρω με ποιο τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον πώς θα εκλάβει ο θεατής μια ταινία με βασικό θέμα την εξάπλωση ενός επικίνδυνου ιού, όταν ο ίδιος θα πρέπει να φορά μάσκα προκειμένου να τη δει.