«Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό»

«Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σημαντικό»

Η ταινία είναι πλέον διαθέσιμη online

 

Ο Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μιας μεγάλης εταιρίας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης όμως είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του του μετέδωσε τον ιό αρχικά.

 

Σημείωμα σκηνοθέτη

Όταν ξεκίνησα να γράφω τον «Δυσάρεστο», φανταζόμουν μια ταινία που αποπνέει τη μελαγχολία του να συναντάς ανθρώπους που κάποτε ήταν σημαντικοί για σένα. Μια σκοτεινή βουτιά στον κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων. Ένα σχόλιο για τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν μας. Με την ιστορία ενός τουλάχιστον αμφιλεγόμενου ήρωα, τοποθετημένη σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η αδυναμία έκφρασης συναισθήματος, ο ανταγωνισμός, η διαμεσολαβημένη επικοινωνία. Αυτός ήταν ο στόχος.

Απ’ όταν τελείωσε όμως η ταινία και μέχρι να βγει στους κινηματογράφους, ο κόσμος άλλαξε. Και άλλαξε τόσο πολύ, που η ίδια η ταινία μάλλον νοηματοδοτείται εκ νέου. Και δεν ξέρω με ποιο τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον πώς θα εκλάβει ο θεατής μια ταινία με βασικό θέμα την εξάπλωση ενός επικίνδυνου ιού, όταν ο ίδιος θα πρέπει να φορά μάσκα προκειμένου να τη δει.

Αλλά έτσι είναι μάλλον το σινεμά. Οι ταινίες ουσιαστικά ανεξαρτητοποιούνται και παίρνουν άλλου τύπου ζωή όταν πλέον βγουν στον κόσμο. Κάποιες φορές με ομαλό τρόπο και κάποιες άλλες με έναν τρόπο τελείως απροσδόκητο.

 

Παίζουν: Όμηρος Πουλάκης, Βαγγέλης Μουρίκης, Κόρα Καρβούνη, Ιωάννα Παππά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Σίσσυ Τουμάση, Βίκυ Παπαδοπούλου, Mari Yamamoto, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Χριστίνα Μαντέση, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Φουρτούνης, Έλενα Χαρμπίλα, Γιάννης Οικονομίδης, Αντώνης Κοτζιάς

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος

Σενάριο: Γιώργος Γεωργόπουλος, Μαρία Φακίνου

Φωτογραφία: Χριστίνα Μουμούρη

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Μουσική: Kid Moxie (Έλενα Χαρμπίλα)

Art Direction: Μυρτώ Σταμπούλου

Ενδυματολόγος: Βασιλεία Ροζάνα

Σκηνογραφία: Μυρτώ Σταμπούλου, Κατερίνα Μαΐστρου

Μακιγιάζ: Μαρία Ρωμανιουδάκη

Ήχος: Γιάννης Αντύπας

Sound Design – Mixing: Σπύρος Αραβοσιτάς

Διεύθυνση Παραγωγής: Μίκα Τουρκάκη

VFX: Yafka

Post Production: Authorwave Post Production

Manager: Πάνος Μπίσδας

Colorist: Γρηγόρης Αρβανίτης

Συμπαραγωγοί: Πάνος Μπίσδας, Μίνως Νικολακάκης, Κώστας Γεωργόπουλος

Παραγωγοί: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Σωτήρης Τσαφούλιας, Αντώνης Κοτζιάς

Περισσότερες πληροφορίες εδώ