Spring Forward: «Gran Bolero» του Jesús Rubio Gamo (Ισπανία)

Spring Forward: «Gran Bolero» του Jesús Rubio Gamo (Ισπανία)

Την Κυριακή 1 Μαΐου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων του Aerowaves.

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 χρόνων του Aerowaves, ο σπουδαίος Ισπανός χορογράφος Jesús Rubio Gamo, ένας από τους πιο σημαντικούς χορoγράφους που έχει αναδείξει η διοργάνωση, θα παρουσιάσει μια εκδοχή για 12 χορευτές βασισμένη στο ντουέτο Bolero, που παρουσίασε στο Spring Forward 2017 στο Aarhus. Πρόκειται για ένα έργο που εξερευνά τα σύνορα μεταξύ ελαφρότητας και βαρύτητας και τη λεπτή γραμμή που χωρίζει την ευχαρίστηση από την εξάντληση. Στο πλαίσιο της παράστασης, ομάδες ερασιτεχνών χορευτών από την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας θα βρεθούν επί σκηνής με τους 12 Ισπανούς χορευτές σε μια αξέχαστη καλλιτεχνική συνάντηση.

Μερικοί από τους επαγγελματίες Ισπανούς χορευτές του Grand Bolero εμφανίζονται γυμνοί. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 ετών.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ισπανός χορευτής Jesús Rubio Gamo έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας την παράσταση Gran Bolero την 1η Μαΐου στο Παλαιό Ελαιουργείο. Μια φαντασμαγορική βραδιά λήξης του Spring Forward, της μεγαλύτερης συνάντησης για τον σύγχρονο χορό, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Απριλίου έως την 1 Μαΐου στην Ελευσίνα, σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό οργανισμό DAN.C.CE Unitiva και το ευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονου χορού Aerowaves.

Αντί αντιτίμου εισόδου, η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καλεί το κοινό να στηρίξει το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, έναν φορέα ο οποίος παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες του Θριασίου Πεδίου που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Λίγα λόγια το έργο:

Το «Grand Bolero» είναι μια συμπαραγωγή δύο από τα πιο σημαντικά κέντρα χορού στην Ισπανία, του Madrilenian Teatros del Canal και του Mercat de les Flors στη Βαρκελώνη. Το έργο μας φέρνει σε μια νέα διάσταση της διάσημης σύνθεσης του Ravel. Σε αυτή τη χορογραφία έξι χορευτές από τη Μαδρίτη και έξι χορευτές από τη Βαρκελώνη χορεύουν με αφοσίωση, επαναπροσδιορίζοντας τη μουσική παρτιτούρα που συνέθεσε ο Ραβέλ το 1928 ως ορχηστρικό αντίγραφο ενός παραδοσιακού ισπανικού χορού. Το «Grand Bolero» είναι ένα έργο για την προσπάθεια και την ευχαρίστηση της αντίστασης, ένας χορός που γιορτάζει τον χρόνο και τον χώρο που μοιραζόμαστε.

 

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Spring Forward:

α) Δωρεά στο κουτί συνεισφοράς στην Ελαιουργική

β) Δωρεά στο κουτί συνεισφοράς ή μέσω POS στο Παλαιό Ελαιουργείο

 

Συντελεστές:

Ιδέα, καλλιτεχνική διεύθυνση και χορογραφία: Jesús Rubio Gamo

Ερμηνευτές: Alberto Alonso, Eva Alonso, Albert Barros, Agnès Balfegó, Natalia Fernandes, María Hernando, Joel Mesa, Iván Montardit, Clara Pampyn, Carlos Peñalver, Jose Ruiz, Paula Tato

Μουσική: José Pablo Polo βασισμένο στο Boléro του Maurice Ravel

Συμπαραγωγή: Mercat de les Flors and Teatros del Canal

Σχεδιασμός κοστουμιών: Cecilia Molano

Ραπτική: Naldi Fernandes

Φωτισμός: David Picazo

Βοηθός Σκηνοθέτη: Alicia Cabrero

Καλλιτεχνική συνοδεία: Elena Córdoba

Παραγωγή: Jorge Rúa

Βοηθός Παραγωγής: Claudia Córdova

Συμπαραγωγή: Mercat de les Flors and Teatros del Canal

Με την συνεργασία του Conde Duque and Universidad Complutense de Madrid

 

Περισσότερες πληροφορίες & κράτηση εισιτηρίων εδώ.