Crowdfunding για το νέο άλμπουμ της Πέννυς Μπαλτατζή

Crowdfunding για το νέο άλμπουμ της Πέννυς Μπαλτατζή

Γεια!

Είμαι η Πέννυ!

Για όσους δεν με ξέρουν, είμαι η Πέννυ Μπαλτατζή. Συνθέτω μουσική, γράφω στίχους, τραγουδάω, παίζω πιάνο και άλλα πολλά, είμαι μαμά του Κάρολου, σύντροφος του Χρήστου, και το σπίτι μας ζωντανεύουν με την αγάπη, την ενέργεια, τις φωνές, τα κελαηδίσματα και τα γαβγίσματά τους, η Σελήνα (ο σκύλος), ο Λιάκος (ο παπαγάλος) και ο Φίλιππος (το καρδερινοκάναρο). 'Οπως καταλαβαίνετε, μιλάμε για ένα σπίτι γεμάτο φασαρία αλλά και χρώμα, όπου η έμπνευση "παραμονεύει" σε κάθε γωνία. Με αυτά τα εφόδια προχωράμε και αυτές τις περίεργες μέρες, με το βλέμμα μόνιμα στραμμένο στο φως και με κουράγιο για τα δύσκολα.

Προαγόρασε τώρα το νέο μου μουσικό άλμπουμ, βοήθησέ με στην υλοποίησή του και γίνε συν-δημιουργός κάνοντας donate μέσω της πλατφόρμας του Give and Fund.

Κάνεις donate 20 ευρώ και παίρνεις: 

Την αγάπη μας

Το νέο δίσκο σε υπογεγραμμένο cd 

 

Η εποχή

Μιλώντας για τα δύσκολα, οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ότι ειδικά ο κόσμος του πολιτισμού καλείται να αντιμετωπίσει και να επιβιώσει από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού από τη μια είναι απαραίτητα αλλά από την άλλη μας στερούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων μας. Με μια πολιτεία απογοητευτικά απούσα και με τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα να είναι έτσι κι αλλιώς πολύ μικρή σε μέγεθος, οι μήνες που ακολουθούν θα είναι σίγουρα μια τεράστια δοκιμασία για όλους εμάς. Η αλληλεγγύη ανάμεσά μας είναι απαραίτητη. Το ίδιο απαραίτητο είναι όμως να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να παράγουμε πολιτισμό, ο καθένας με την τέχνη του και από το πόστο του. Να κρατήσουμε ζωντανή τη μηχανή του ονείρου. Γιατί τα όνειρα δεν αναβάλλονται... 'Ετσι, πήρα μια απόφαση. Αντί να αφεθώ στο αίσθημα αδυναμίας και απειλής που μας χτυπάει την πόρτα, να συνεχίσω να κάνω σχέδια. Οχι σχέδια γενικά και αόριστα, αλλά συγκεκριμένα, με ορίζοντα τους αμέσως επόμενους μήνες. 

 

 

Η ιδέα

Το δικό μου σχέδιο για τους επόμενους μήνες λοιπόν, τους μήνες της μεγάλης κρίσης, είναι η δημιουργία του ιδανικού δίσκου. Ιδανικού γιατί θα γίνει πραγματικότητα με τη συμμετοχή μιας μεγάλης ομάδας επαγγελματιών του χώρου, και θα χρηματοδοτηθεί από τον καλύτερο χορηγό που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης - το ίδιο του το κοινό, τον κόσμο που μας ακολουθεί, μας αγαπάει και μας εμπιστεύεται το πολυτιμότερο αγαθό του, το χρόνο του. Με τη δική σας συμπαράσταση, λοιπόν,ξεκινάω την προσπάθεια να συγκεντρώσω το ποσό που απαιτείται για όλα τα διαφορετικά στάδια παραγωγής ενός νέου, φρέσκου pop άλμπουμ, που θα δώσει έσοδο και χαρά σε αγαπημένους και πολύ ταλαντούχους και ικανούς συνεργάτες. Με τη δική σας συμμετοχή, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε κάτω από ιδανικές συνθήκες και να σας παραδώσουμε μια δουλειά - ορόσημο. Και κάπως έτσι, να ρίξω το δικό μου σπόρο σ' ένα πεδίο όπου ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι συνάδελφοι, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και να τολμάμε να κάνουμε σχέδια. Παρά την ανεργία, το φόβο και την αβεβαιότητα της εποχής. 'Ετσι κι αλλιώς, πάντα οι παρέες έκαναν τα σημαντικότερα και τα ωραιότερα. 
 

Γιατί crowd-funding;

Θα αναρωτηθείτε ίσως και λογικά, γιατί να χρειάζεται η υποστήριξη του κόσμου για ένα τέτοιο εγχείρημα; Είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθούν τα χρήματα αλλιώς; Είναι τόσα πολλά τα χρήματα που χρειάζονται και γιατί; Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, τους δίσκους μας οι καλλιτέχνες, η πλειοψηφία τουλάχιστον, τους χρηματοδοτούμε οι ίδιοι. Σε μια διαρκή αναζήτηση πόρων, στήνουμε τη μπάντα μας, κλείνουμε στούντιο ηχογραφήσεων, ομάδα συνεργατών για την ενορχήστρωση και τη μίξη των τραγουδιών, το σενάριο και την υλοποίηση των (απαραίτητων) video clip, τις φωτογραφίσεις, το σχεδιασμό των εικαστικών, το σχεδιασμό των live παραστάσεών μας, την παρουσία μας στα social media, την επικοινωνία και την προώθηση του έργου μας και της καλλιτεχνικής μας προσωπικότητας στα media. Γινόμαστε, εκτός από καλλιτέχνες, οι μαέστροι ενός μεγάλου και πολυδιάστατου project, που απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ πολλών διαφορετικών ανθρώπων, διαφόρων ιδιοσυγκρασιών και ιδιοτήτων. 'Ενα project απαιτητικό αλλά και πολύ γοητευτικό, που βρίσκεται κάθε φορά στον πυρήνα αυτού που κάνουμε. Και αυτό ακριβώς το γοητευτικό παζλ είναι που πρέπει να διασώσουμε. Ο καθένας όπως μπορεί. 'Ολα τα παραπάνω όμως είναι πρακτικά αδύνατο να συμβούν, για όλους τους λόγους που εξήγησα παραπάνω. Σε αυτό το σημείο είναι που βρίσκεται η λύση της εξίσωσης: Εσείς, το κοινό, οι φίλοι της μουσικής, που είστε έτσι κι αλλιώς οι τελικοί αποδέκτες αυτού που κάνουμε.

Το ταξίδι

Σας προσκαλώ όλους λοιπόν, αγαπημένους από τα παλιά αλλά και καινούργιους φίλους, που αγαπάτε τη μουσική και την τέχνη και αντλείτε χαρά από το να βλέπετε ένα μεγάλο project να παίρνει σάρκα και οστά, βήμα-βήμα, με τη δική σας υποστήριξη και τη δική σας συμμετοχή. Ενα project που θα δώσει δουλειά και δημιουργική χαρά σε περίπου 25 επαγγελματίες του χώρου μας. Οσο για μένα, θα βρίσκομαι εδώ, μαζί με όλη την ομάδα, για να σας ενημερώνω για όλες τις εξελίξεις αυτής της προσπάθειας.

Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς να γίνετε συμπαραγωγοί σε αυτό το όνειρο, γιατί στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την μουσική στάσιμη. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να βρω καλύτερη στιγμή από αυτήν για να δείξω στον κόσμο και να καταλάβει πως η μουσική παίρνει ζωή και συνεχίζει να υπάρχει χάρη στους ακροατές της. 

Παρακάτω θα δείτε τις επιλογές και τρόπο που θα μπορούσατε να προσφέρετε και τα αντίσοιχα δώρα στην όμορφη κίνησή σας.

Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, από καρδιάς, για την απόφασή σας να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. 

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια, το ποσό που μπορείς να κάνεις donate και τα δώρα σου εδώ

Δείτε το βίντεο της καμπάνιας: