The Audience του Μαριάνο Πενσόττι

The Audience του Μαριάνο Πενσόττι

To «The Audience» του Mariano Pensotti κάνει live πρεμιέρα στο Onassis Channel την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 21:00.

 

Ψηφιακή πρεμιέρα: 09.01.2022 στις 21:00

Γίνετε θεατές στο «The Audience». O Μαριάνο Πενσότι, από τα μεγάλα θεατρικά ταλέντα της Λατινικής Αμερικής και ένας από τους πιο διακεκριμένους πειραματικούς σκηνοθέτες παγκοσμίως, παραδίδει μια ταινία, σε ανάθεση και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, στην οποία παρελαύνουν όλες οι γενιές του ελληνικού θεάτρου. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη έως τις 16 Ιανουαρίου στις 21:00.

Αθήνα 2019. Ο πυρήνας της πόλης, τα Εξάρχεια, με τη ματιά του κορυφαίου Αργεντινού σκηνοθέτη Mariano Pensotti.

(Νέος) Κόσμος 2022. Ο κινηματογράφος και το θέατρο συναντιούνται στους υπολογιστές μας σε live premiere στις 9 Ιανουαρίου στις 21:00 με το «The Audience» στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση. Δρόμοι που έχουμε περπατήσει, δισκοπωλεία που έχουμε επισκεφτεί, η χαρακτηριστική λαϊκή της Καλλιδρομίου, μια θεατρική παράσταση, θεατές και παράλληλα πρωταγωνιστές του The Audience. Μια ταινία για τους θεατές μιας θεατρικής παράστασης και την πόλη όπου ζουν. Παράλληλα, μια ταινία για ένα θεατρικό έργο, για το οποίο μαθαίνουμε από τις περιγραφές των πρωταγωνιστών/θεατών. Το κοινό που μπαίνει στο θέατρο να παρακολουθήσει μια παράσταση. Το κοινό που αποχωρεί μετά το τέλος της παράστασης.

Η κάμερα ακολουθεί 11 θεατές και τις ιστορίες τους, δημιουργώντας 11 σύντομες μικρές ταινίες. Ποιες είναι οι ιστορίες των ανθρώπων που πηγαίνουν να δουν μια θεατρική παράσταση; Πόσο πολύ μεταμορφώνεται η ζωή τους από αυτή την εμπειρία; Σε ποιο βαθμό μεταβάλλεται αυτό που είδαν από τις αναμνήσεις τους; Πώς είναι να γίνεσαι χαρακτήρας στην ίδια σου την πόλη; Ποια είναι η διαδικασία που μεταμορφώνει ένα κοινό σε πρωταγωνιστές;

Το «The Audience» γυρίστηκε στην Αθήνα, σε ανάθεση και παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, και είναι μέρος ενός εν εξελίξει projekt του Μαριάνο Πενσότι και της ομάδας του (Grupo Marea), με ταινίες για κοινά, καθώς και για τη σχέση τους με το θέατρο. Άλλες φορές πρόκειται απλώς για μια ταινία και άλλοτε πάλι έχει μια ιδιαίτερη σκηνοθετική προσέγγιση.

Συντελεστές

Σενάριο & σκηνοθεσία: Mariano Pensotti

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κάτια Αρφαρά

Παραγωγοί: Δήμητρα Δερνίκου, Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

Έρευνα, δραματουργία & casting: Θεοδώρα Καπράλου

Καλλιτεχνικός σχεδιασμός: Mariana Tirantte

Μουσική σύνθεση: Diego Vainer

Διεύθυνση φωτογραφίας: Soledad Rodríguez

Μοντάζ: Agustin Rolandell

Σκηνογράφος: Λουκάς Οικονομόπουλος

Ενδυματολόγος: Λίτα Κοκκονάρη

Μακιγιάζ: Ιωάννα Συμεωνίδη

Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου

Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τσίτσας

Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Agustín Gagliardi

Συντονισμός Παραγωγής: Florencia Wasser

Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Άννα Καλαϊτζίδου, Μαίρη Μηνά, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Παναγιώτης Εξαρχέας, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λευτέρης Γιακουμάκης, Στέργιος Ιωάννου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Κίμων Κουρής, Αλεξία Καλτσίκη, Zeynab Mehrzad, Zalvazany Zarifah, Έκτορας Λιάτσος, Γιάννης Μπακάλης, Πηνελόπη Ρίγγα, Ηρώ Μπέζου, Αινείας Τσαμάτης, Άρης Μπαλής, Κώστας Μπερικόπουλος, Tomohiro Watanabe.

Ανάθεση & Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Περισσότερες πληροφορίες εδώ