Ω, τι ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ

Ω, τι ευτυχισμένες μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ

Αν και μπήκε το Φθινόπωρο. Ο ήλιος καίει. Βγαίνουμε δειλά από τις φωλιές μας έτοιμοι να αναφωνήσουμε: Ω! Τι ευτυχισμένες  μέρες!

Αυτό αισθάνεται το θέατρο Τόπος Αλλού και το λέει με λόγια και με έργα.

«Ω, τι ευτυχισμένες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ είναι το έργο με το οποίο θα εγκαινιάσει την νέα μετά-COVID εποχή. Με θετικότητα και αισιοδοξία αλλά και μέσα στις επιταγές των ειδικών. Μην στεναχωρήσουμε και τον Κο Τσιόδρα. Αλλαγές εκ βάθρων έχουν γίνει στην αίθουσα του θεάτρου. Οι θεατές, εκτός από αντισηπτικά και μάσκες, θα βρουν τις θέσεις τους πάνω στη σκηνή, ενώ ο χώρος της δράσης μεταφέρεται στη μεριά των θεατών.  Εκεί θα είναι  ο λόφος - βασίλειο της Ουίννι και του Ουίλλι.

Η Νικολέτα Βλαβιανού και ο Νίκος Καραστέργιος  θα ξετυλίξουν την καθημερινότητα μιας ολόκληρης ζωής με τις χαρές και τις λύπες της, τα τραγούδια και τα μοιρολόγια της.

Έτσι όπως την ξέρουμε δηλαδή. Κανονικότητα.

Λίγα λόγια για το έργο

Κάτω από έναν άρρωστο ήλιο ξυπνάει η Ουϊννυ. Η μέρα ξεκινάει. Πλένει τα δόντια της, χτενίζεται, βάφει τα χείλια της και πιάνει την συνηθισμένη κουβεντούλα με τον σύντροφο της Ουϊλλυ. Θυμούνται τους φίλους, τις καταστάσεις που ζήσανε, θυμούνται τραγούδια και περιπέτειες. Η λαλίστατη Ουϊννυ, γιατί ο Ουϊλλυ απαντάει με δυσκολία και μονολεκτικά. Μια συνηθισμένη μέρα. Τίποτα δεν γίνεται και τίποτα δεν περιμένουν να γίνει. Μόνο που αγνοούν ότι είναι θαμμένοι μέχρι την μέση στο χώμα. Οι αναμνήσεις τους επίσης μένουν ξεκρέμαστες και τα τραγουδάκια τους άρρωστα και αυτά μένουν μισοτελειωμένα. Και η ζωή συνεχίζεται… μέχρι τέλους… ακόμη και όταν η Ουϊννυ έχει βουλιάξει στο χώμα μέχρι το λαιμό… ακόμη και τότε συνεχίζει να ασχολείται με τα καθημερινά συνηθισμένα πράγματα. Τι άλλο να κάνει κανείς?
 

Συντελεστές

Παίζουν  Νικολέτα Βλαβιανού και Νίκος Καραστέργιος

Σε καινούργια μετάφραση του Νίκου Καμτσή που θα είναι και ο σκηνοθέτης.

Σκηνικό και κοστούμια Μίκα Πανάγου

Μουσική Κώστας Χαριτάτος

Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Ζέρβας

Βοηθός σκηνοθέτη Λαμπρινή Θάνου

Πρεμιέρα την Παρασκευή 16.10.2020 και κάθε Παρασκευή Σαββάτο και Κυριακή στις 8.30μμ

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και κράτηση εισιτηρίων εδώ
 

Δείτε το trailer: