Το καθαρό σπίτι της Sarah Ruhl

Το καθαρό σπίτι της Sarah Ruhl

Στο Θέατρο Τ από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

 

Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση «πέθανα στα γέλια»;

Καμιά φορά συμβαίνει.

 

«Το Καθαρό Σπίτι», μία απρόβλεπτη κωμωδία της βραβευμένης Αμερικανίδας Sarah Ruhl, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από τις 15 Οκτωβρίου. Το έργο, υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ το 2005 και ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκηνές του εξωτερικού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Ευαγγελίας Κιρκινέ και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

Μια οικιακή βοηθός που απεχθάνεται το καθάρισμα και ονειρεύεται να γίνει κωμικός. Μια πετυχημένη γιατρός που θέλει οι άλλοι να κάνουν όλα όσα πρέπει χωρίς να τους το ζητάει. Μια αδερφή, νοικοκυρά, που λατρεύει τη σκόνη, γιατί το ξεσκόνισμα την κάνει να νιώθει ότι προοδεύει. Ένας σύζυγος, επίσης γιατρός, που χωρίζει επειδή βρήκε την αδερφή ψυχή του σε μια μεγαλύτερη ασθενή του. Και μια αντισυμβατική ασθενής που «πεθαίνει στα γέλια».

Στο «Καθαρό σπίτι» τέσσερις γυναίκες και ένας άνδρας προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τις μπερδεμένες ζωές και τις σχέσεις τους, ανακαλύπτοντας μέσα από εκπλήξεις και ανατροπές ότι η ομορφιά κρύβεται στις μεγαλύτερες αναποδιές της ζωής. Το έργο της Sarah Ruhl είναι μια ανατρεπτική κωμωδία που εστιάζει στις περίπλοκες σχέσεις των γυναικών, στους ρόλους τους, αλλά και στα στερεότυπα που τις περιβάλλουν, και μιλά για την αγάπη, την αλλαγή και τη λύτρωση, θυμίζοντάς μας ότι το αληθινό νόημα της ζωής μας βρίσκεται στους άλλους.

Κι αν ακούσετε ανέκδοτα σε άλλη γλώσσα, δεν έχει σημασία. Ακόμα κι όταν δεν καταλαβαίνουμε τα αστεία που μας κάνει η ζωή, η πιο σοφή αντίδραση είναι να γελάσουμε όπως και να ’χει.

Η παράσταση ανεβαίνει με την οικονομική στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Ευαγγελία Κιρκινέ
Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Καραδελόγλου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κίνηση: Ιωάννα Μήτσικα
Φωτισμοί: Σωτήρης Ρουμελιώτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης
Γραφιστική επιμέλεια αφίσας: Μαριέττα Πανίδου
Επικοινωνία: Λία Κεσοπούλου

 

Επί σκηνής

Άννα Σωτηρούδη
Νανά Παπαγαβριήλ
Ευγενία Παναγιωτίδου
Ειρήνη Σεβαστοπούλου
Ανδρική συμμετοχή: Κυριάκος Δανιηλίδης

Πληροφορίες

Διάρκεια: 100’

Τιμές εισιτηρίων: 15 € κανονικό | 12 € φοιτητών & άνω των 65 | 10 € ανέργων, ΑΜΕΑ & πολυτέκνων | Ατέλειες κάθε Παρασκευή με σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων εδώ

Πληροφορίες, κρατήσεις: 2310854333

 

Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο «Τ». Τιμές: 3 € οι πρώτες 2 ώρες | +1 € για κάθε επόμενη ώρα

 

Μέτρα προστασίας: Ακολουθώντας τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας, η είσοδος στο Θέατρο «Τ» επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των θεατών μέσα στο θέατρο.