Κάλεσμα συμμετοχής στο 11ο Dance Days Chania

Κάλεσμα συμμετοχής στο 11ο Dance Days Chania

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Dance Days Chania, συνεχίζει δυνατό και αφυπνισμένο και επενδύει στον άνθρωπο περισσότερο από ποτέ, σε μια ιδιαίτερη περίοδο για τη ζωή και την τέχνη.

Έννοιες όπως η σωματικότητα, η εγγύτητα, η μοναξιά, ο αποκλεισμός και όχι μόνο, επαναπροσεγγίζονται, δοικμάζονται, τοποθετούνται ή προτείνονται στη δημιουργική διαδικασία, όχι σαν δεδομένα πλέον, αλλά σαν «υλικά», αξίες και αρχές προς εξερεύνηση και υπεράσπιση. Σε αυτόν τον παλιό- νέο κόσμο, όπου η κρίση γίνεται ευκαιρία για εγρήγορση, ατομικότητα και σύμπραξη, το Dance Days Chania επιμένει να δίνει χώρο στη δημιουργία, στην έκφραση και στην επικοινωνία. Στοχεύοντας στην προβολή των διαφορετικών προσεγγίσεων της σύγχρονης ελληνικής αλλά και διεθνούς χορευτικής σκηνής και στη διαμόρφωση ενός καλλιτεχνικού προγράμματος με ανάγκη για εξωστρέφεια και κατάρτιση, το 11ο Dance Days Chania σηματοδοτεί την έναρξη του με το Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχών για παράσταση ή/και σεμινάριο.

Το "Dance Days Chania" διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκφραστικού Χορού "Συν-Κίνηση" από το 2011 με εθελοντική εργασία των μελών του, έχοντας ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Χανίων. Σε κάποιες διοργανώσεις μέχρι σήμερα έχουν συντελέσει συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Κρήτης και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Τα τελευταία χρόνια λαμβάνει την υποστήριξη εθνικών και διεθνών ιδρυμάτων και φορέων (Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου, Flux Laboratory Athens, American Dance Abroad κ.ά.), όπως και πρεσβειών. Το 2017 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπήρξε Μέγας Δωρητής του. Τέλος, έχει λάβει επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Το DDC έχει λάβει την πιστοποίηση EFFE Label 2017-2018 & 2019-2020 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EFA.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται από παραστάσεις, σεμινάρια, site specific projects, την ενότητα Video Dance, την ενότητα «Νέοι Δημιουργοί στην πόλη», διαλέξεις κ.ά..

Υποβολή πρότασης παράσταση/σεμινάριο

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://dancedays.gr/ και συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής με παράσταση ή/και σεμινάριο. Στη συνέχεια στείλετε email στο opencallddc@gmail.com με το απαραίτητο υλικό της δουλειάς σας. Παρακαλούμε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει πρώτα τους όρους συμμετοχής και τις συνθήκες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης.

Πιθανό διάστημα διεξαγωγής Φεστιβάλ: 16.07 – 28.07.2021

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Δείτε το βίντεο με στιγμές από την προηγούμενη διοργάνωση:

10th Dance Days Chania | Moments from Dance Days Chania on Vimeo.