Θραξ Πανκc & Banda Entopica ζωντανά στη Σαλονίκη

Θραξ Πανκc & Banda Entopica ζωντανά στη Σαλονίκη

Θραξ Πανκc και Banda Entopica ζωντανά στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου.

 

★ Θραξ Πανκc

Ένα συγκρότημα με καταβολές από την περιοχή της Θράκης, που πειραματίζεται και ενσωματώνει διάφορα μουσικά στοιχεία στον ήχο του.

Τα παραδοσιακά τραγούδια φέρνουν τόση αυθεντικότητα στις μελωδίες και στον στίχο τους, που αβίαστα παραμένουν επί της ουσίας ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Κάθε γενιά προσαρμόζει τη δική της οπτική σε αυτά και τα μεταδίδει στην επόμενη. Έτσι και οι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC, με κύρια εργαλεία την γκάιντα, το νταούλι και την ηλεκτρική κιθάρα, σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, ιστορίες και συναισθήματα τόσο διαχρονικά, που παρελθόν, παρόν και μέλλον δείχνουν να είναι ένα.

To ομώνυμο άλμπουμ αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτό όσον αφορά την πορεία του σχήματος, ανακεφαλαιώνοντας την πολύχρονη δραστηριότητα της μπάντας, με εμφανή τόσο τα στοιχεία του παρελθόντος, όσο και τα στοιχεία αυτά που την κάνουν να εξελίσσεται και να συνεχίζει.

 

Δισκογραφία:

Albums

(2019) Thrax Punks

 

EPs & singles

(2021) Ασήμι & Σκουριά

(2016) Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια

 

★ Banda Entopica

Η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

 

 

 

Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Η μπάντα ξεκίνησε την πορεία της από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε πληθώρα εμφανίσεων σε μουσικά στέκια της πόλης, καθώς και σε μεγάλα φεστιβάλ.

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας –είτε ως τραγούδι είτε ως χορός–, κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο τη δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

 

Δισκογραφία:

Albums

(2021) Banda Entopica

EPs & singles

(2021) Ederlezi

 

Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια του Street Mode Live Sessions, τμήματος του 3ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2022 του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμπαραγωγή: Street Mode & Made of Stone

 

Χρήσιμα links:

Εισιτήρια

www.viva.gr/tickets/music/thraks-pankc-banda-entopica-zontana-saloniki

- limited "Combo All Days" ticket: https://www.viva.gr/tickets/music/street-mode-live-sessions-2022/

 

 

Θραξ Πανκc

 

Facebook: www.facebook.com/thraxpunks

Instagram: www.instagram.com/thraxpunks

YouTube: https://bit.ly/3kgoO6A

Spotify: https://spoti.fi/3OENvHz

 

Banda Entopica

Facebook: www.facebook.com/BandaenTopica

Instagram: www.instagram.com/banda_entopica

YouTube: https://bit.ly/39cvSP7

Spotify: https://spoti.fi/3LkWg7

 

Περισσότερες πληροφορίες και διάθεση εισιτηρίων εδώ