Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια; του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Αθηνών

 

Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια; του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Αθηνών

Ένα από τα κορυφαία και πιο εμβληματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας του Έντουαρντ Άλμπυ, έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιτυχίας στο θέατρο Αθηνών.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το 2000 ο βραβευμένος με τρία Πούλιτζερ Αμερικάνος συγγραφέας Έντουαρντ Άλμπι έγραψε την «Γίδα», η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του έργα μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;». Κείμενο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

«Οι άνθρωποι λένε ψέματα στον εαυτό τους για το ποιοι είναι και πώς βλέπουν τον εαυτό τους. Το έργο μου αφορά την ανικανότητά μας να είμαστε αντικειμενικοί με τον εαυτό μας». Έντουαρντ Άλμπι

 

 

Υπόθεση

Ο Μάρτιν (Νίκος Κουρής), ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του (Λουκία Μιχαλοπούλου), ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι… γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος (Γιάννης Δρακόπουλος) το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του (Μιχαήλ Ταμπακάκης), με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε!

Πληροφορίες

Συγγραφέας: Έντουαρντ Άλμπι

Μετάφραση: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

 

Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα

Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Μουσική: Γιάννης Μαθές

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

 

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Τετάρτη- Πέμπτη –Παρασκευή -Κυριακή : 9:15μμ
Σάββατο: 9:30μμ
Λαϊκή απογευματινή: Σάββατο: 6:15μμ

Προπώληση εισιτηρίων εδώ