Εντός Εκτός Covid-19 Επίμονη Τέχνη


Πηγή: pigolampides.gr


28 καλλιτέχνες εκθέτουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για μία ημέρα

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ φιλοξενεί στο αίθριό του, για μία ημέρα, την εικαστική έκθεση – δράση σύγχρονων καλλιτεχνών «Εντός Εκτός Covid19 – ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ», μια διαφορετική εικαστική προσέγγιση στην εποχή του Covid-19.

Εικοσιοκτώ (28) σύγχρονοι καλλιτέχνες εκμεταλλεύτηκαν το χρονικό διάστημα των περιοριστικών μέτρων και του εγκλεισμού για να δημιουργήσουν έργα (ζωγραφικά, γλυπτά, φωτογραφίες, art performance, video art),  στα  οποία αποτυπώνουν τα συναισθήματα, τους φόβους και τις ανησυχίες  τους για τη νέα πραγματικότητα Εντός και Εκτός Covid-19.

Η τέχνη εξακολουθεί να αποτελεί μοναδικό μέσο ελεύθερης έκφρασης, ακόμη και μέσα σε ένα κόσμο που οφείλει να προσαρμόζεται και να ακολουθεί πιστά κανόνες και μέτρα πρόληψης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η έκθεση – δράση «Εντός και Εκτός Covid-19 – ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ, η οποία παρουσιάζεται στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αποτελεί μια πρωτότυπη εκθεσιακή πρόταση προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές κανόνων της σύγχρονης εποχής. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα εισέρχεται στον χώρο συγκεκριμένος αριθμός ατόμων, θα τηρούνται μεταξύ των επισκεπτών αποστάσεις με ειδική σήμανση, θα συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος και επίσης θα ισχύει ειδική διαδικασία ρύθμισης της ροής εισόδου-εξόδου του κοινού. Με αυτόν τον τρόπο η έκθεση μεταμορφώνει τα μέτρα πρόληψης σε ένα σενάριο που κάνει τον επισκέπτη συμμέτοχο και συνδημιουργό του πρότζεκτ.

Η «ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ» είναι ένα project που παράγει αδιαμεσολάβητες εκθέσεις και events μικρής διάρκειας και μεγάλης έντασης, εκφράζοντας τη φωνή εικαστικών καλλιτεχνών με κοινά ιδανικά και την πεποίθηση ότι η «Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς».

Στην έκθεση του ΑΜΘ συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Add My View, Ιωάννης Αδαμόπουλος, Αλεξάνδρα Ακριβού-Κόρλου,  Arc n Scu, Θεώνη Αρφανάκη, Βιολέττα Γαζέα, Αλεξάνδρα Γωγούση, Antoni Dragan, Δρυάδες Εν Πλώ, Χριστίνα Ζώη, Γιάννης Καμίνης, Αλέξανδρος Καρόζας, Nektarios Kounenakis, Καλλιόπη Κώνστα, Ειρήνη Λαζαρίδου, Γιώργος Μπαρδάκας, Χρύσα Μπαρζόκα,Μαριλένα Μπιτζάνη, Μαρία Μπόζια, Μαρία Νενάδη, Δαυίδ Παναγιωτίδης, Άγγελος Παπουτσής, Ιορδανης Ποιμενίδης, Βασιλική Σιδηροπούλου Καραμήτσου, Kirsikka Soustiel, Marina Suzdaltzeva, Νέλλυ Τσιακιρίδου, Παναγιώτης Φτάρας.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020
Ώρα: 19.00
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος Διεξαγωγής: Αίθριο Μουσείου