Γιάννης Κόττης, Έκθεση με θέμα: «Lockdown, ένας μήνας»

 

Ο Γιάννης Κόττης εκθέτει στην Ύδρα

Έκθεση του διεθνούς φήμης Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Κόττη ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη 27 Αυγούστου στην Ύδρα, με την πρωτοβουλία και συνεισφορά του εικαστικού Αλέξη Βερούκα, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ύδρας «Κουντουριώτεια 2020».

Ο σημαντικός ‘Ελληνας ζωγράφος, ο οποίος ζει και εργάζεται μεγάλο μέρος του χρόνου του στο Παρίσι, παρουσιάζει μια έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «Lockdown, One Month». 31 έργα μικρής κλίμακας που δημιουργήθηκαν στο σπίτι του καλλιτέχνη στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το βράδυ της Πέμπτης 27/08, ώρα 20:30 στον χώρο του κεντρικού καφενείου του λιμανιού της ‘Υδρας (Café Grande) σε επιμέλεια της νεαρής curator ‘Ελυας Τσουβελεκάκη.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κόττη.

Γεννήθηκε το 1949 στην Κορινθία. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (ASFA) και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο εργαστήριο των Γιάννη Μόραλη και Νίκου Νικολάου. Έλαβε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές του στο École Nationale des Beaux-Arts, στο Παρίσι, όπου δημιούργησε το ατελιέ του και εγκατέστησε την καλλιτεχνική του βάση. Αργότερα, ίδρυσε και ένα ατελιέ στην Ελλάδα. Το έργο του έχει προβληθεί σε πολλές γκαλερί σε όλη την Ευρώπη και το εξωτερικό. Επομένως, οι πίνακές του μπορούν να βρεθούν παγκοσμίως τόσο σε ιδιωτικές όσο και σε δημόσιες συλλογές.

Λίγα λόγια για τον Αλέξη Βερούκα

Ο εικαστικός Αλέξης Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Παρακολούθησε το εργαστήριο γραφικών τεχνών Ceruleum στη Λωζάννη και σπούδασε ιστορία της τέχνης στο Institut d’Art et Archéologie στη Σορβόννη. Επίσης, φοίτησε στο εργαστήριο ζωγραφικής του Leonardo Cremonini και στο εργαστήριο λιθογραφίας του Abraham Hadad στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ENSB-A) του Παρισιού. Τα έργα του έχουν εκτεθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι λάτρης της Ύδρας και υποστηρικτής των καλλιτεχνικών δράσεων του νησιού.

Λίγα λόγια για την Έλυα Τσουβελεκάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996. Σπούδασε ιστορία της τέχνης, οικονομικά και καλλιτεχνικά στο NYU, στη Νέα Υόρκη. Εργάστηκε στον οίκο δημοπρασίας Sotheby’s της Νέας Υόρκης στο contemporary department και στην συνέχεια στο global fine arts department. Σήμερα κατοικεί στο Monte Carlo και δραστηριοποιείται με τις τέχνες στο Μονακό και στην Ελλάδα.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, ώρα 8.30μμ

Café Grande, Κεντρικός Λιμένας Ύδρας

Θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας COVID-19

Διάρκεια έκθεσης: Από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου 2020

Πληροφορίες: ’Ελυα Τσουβελεκάκη elyatsouvel@gmail.com

Είσοδος Ελεύθερη

Πηγή: in.gr