Δράσεις

Λίστα Δράσεων

  • Το «Ατσάλι» της Ρόνα Μονρό 

    ​Στο Θέατρο «Μεταξουργείο» από την Παρασκευή 6 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις.

     

    Η Γιασεμί Κηλαηδόνη, ηθοποιός που βρίσκεται στην ωριμότητά της και ερμηνεύει τους ρόλους με τόλμη και ευαισθησία, γίνεται η σκηνική προσωποποίηση μιας μάνας η οποία βρίσκεται καταδικασμένη σε ισόβια για τη δολοφονία του συζύγου της.

    Μαρία Κρύου, Αθηνόραμα

     

    Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στον φόνο; Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα να σκοτώσει τον άντρα της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει τη μάνα της για τον φόνο του πατέρα της;

    Αυτά είναι τα ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να απαντήσει η συγγραφέας Rona Munro στο έργο της το «Ατσάλι», που ανεβαίνει στο Θέατρο «Μεταξουργείο» από τις 6 Μαΐου και για 20 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία της Νάντιας Φώσκολου, με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη να κρατά τον ρόλο της μάνας. Η απάντηση δεν είναι πάντα ούτε εύκολη ούτε η αναμενόμενη.

    Στο «Ατσάλι» η Φέη (ισοβίτισσα μάνα) οδηγείται στον φόνο του «αξιαγάπητου» άνδρα της σε μια στιγμή ανεξέλεγκτου παρορμητισμού.

    Ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή έρχεται να την επισκεφθεί για πρώτη φορά η κόρη της Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της.