Δράσεις

Λίστα Δράσεων

  • «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου

    Πρεμιέρα τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη έως 1  Μαρτίου 2022 στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου στην Αθήνα

     

    Στις 14 Ιανουαρίου της φετινής χρονιάς συμπληρώθηκαν 400 χρόνια από τη γέννηση του Μολιέρου το 1622, ενός από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς στον κόσμο.

    Tο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης τη θεατρική περίοδο 2021-2022 επέλεξε να παρουσιάσει την παγκοσμίως γνωστή κωμωδία «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Με μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και σε καινούρια απόδοση, στην παράσταση καθρεφτίζεται με ζωντάνια η εποχή του σπουδαίου δραματουργού στη Γαλλία του 17ου αιώνα.

    Η παράσταση ανεβαίνει και στην Αθήνα από 31 Ιανουαρίου έως 1 Μαρτίου 2022 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου.

    «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι το εμβληματικό και τελευταίο έργο του δημοφιλούς δημιουργού και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο το συγγραφέα στον ρόλο του πρωταγωνιστή.

    Μια από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται για πρώτη φορά από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε πρωτότυπη σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με πολλούς ταλαντούχους νέους πρωταγωνιστές, ζωντανή μουσική και έναν νεανικό υψηλής ενέργειας θίασο.

    Η παράσταση