Δράσεις

Λίστα Δράσεων

  • FRANCIS BACON Παραμορφώσεις

    Mια ξεχωριστή performance στο 56ο Φεστιβάλ Δημητρίων την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21.00

     

    Βασισμένη στο βιβλίο "H ωμότητα των πραγμάτων" Eκδόσεις ‘Aγρα 2009.

    Στο  Αμφιθέατρο “Ξανθίππη Χόιπελ”, στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

     

    Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ώρα 21.00 μεταφερόμαστε μέσα στο εργαστήρι του Francis Bacon και προσεγγίζουμε, μέσα από θεατρικά εικαστικά τοπία, το καλλιτεχνικό και το φιλοσοφικό έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

    Με άξονα τις θέσεις του Francis Bacon, η παράσταση/performance «H ωμότητα των πραγμάτων», ακροβατεί ανάμεσα στην εικονοπλασία και το κείμενο, ενώ ο λόγος, η μουσική και οι εικόνες λειτουργούν και εξισώνονται μέσα από τον ίδιο παρανομαστή και συνυπάρχουν με την φιλοσοφική προσέγγιση του καλλιτέχνη για την Tέχνη και για την ζωή.

    Με τη σύμπραξη καλλιτεχνών από διάφορους χώρους - εικαστικά, χορό, θέατρο, μουσική - δημιουργείται η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του εργαστηρίου με τον θεατή να γίνεται συνοδοιπόρος στην αισθητική αναζήτηση και μάρτυρας της δημιουργικής διαδικασίας.

    Συντελεστές:
    Σύλληψη, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Παυλίδης,
    Μουσικός: Γιώργος Αυφαντής
    Ηθοποιός: Θανάσης Διμηνάς
    Περφόρμερς: Κίρκη Ιωσηφίδου, Δημήτρης ‘Ηλκος, Άννα Βεκιάρη

     

  • Το καθαρό σπίτι της Sarah Ruhl

    Στο Θέατρο Τ από την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

     

    Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση «πέθανα στα γέλια»;

    Καμιά φορά συμβαίνει.

     

    «Το Καθαρό Σπίτι», μία απρόβλεπτη κωμωδία της βραβευμένης Αμερικανίδας Sarah Ruhl, ανεβαίνει στο Θέατρο Τ από τις 15 Οκτωβρίου. Το έργο, υποψήφιο για βραβείο Πούλιτζερ το 2005 και ιδιαίτερα δημοφιλές στις σκηνές του εξωτερικού, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση Ευαγγελίας Κιρκινέ και σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή.

    Μια οικιακή βοηθός που απεχθάνεται το καθάρισμα και ονειρεύεται να γίνει κωμικός. Μια πετυχημένη γιατρός που θέλει οι άλλοι να κάνουν όλα όσα πρέπει χωρίς να τους το ζητάει. Μια αδερφή, νοικοκυρά, που λατρεύει τη σκόνη, γιατί το ξεσκόνισμα την κάνει να νιώθει ότι προοδεύει. Ένας σύζυγος, επίσης γιατρός, που χωρίζει επειδή βρήκε την αδερφή ψυχή του σε μια μεγαλύτερη ασθενή του. Και μια αντισυμβατική ασθενής που «πεθαίνει στα γέλια».