Δράσεις

Λίστα Δράσεων

 • Νίκος Σκαλκώτας, Η θάλασσα

  Λαϊκό μπαλέτο χορογραφημένο σε παγκόσμια πρεμιέρα

   

  Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι Χορευτές του Βορρά παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρεμιέρα χορογραφημένο το λαϊκό μπαλέτο του Νίκου Σκαλκώτα «Η θάλασσα», ρίχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία στο 7ο  Φεστιβάλ Δάσους, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

  Οι μουσικοί της ΚΟΘ ενώνονται επί σκηνής με τους Χορευτές του Βορρά και δίνουν νέα πνοή στο εμβληματικό έργο του κορυφαίου μας συνθέτη, ο οποίος εμπνέεται από τη θάλασσα και ζωντανεύει με τη μουσική του θαλασσινές εικόνες από την καθημερινή ζωή σε ένα οποιοδήποτε νησί του Αιγαίου. Ο Σκαλκώτας αναδεικνύει με αφοπλιστική απλότητα και απαράμιλλη ενορχηστρωτική τέχνη την ομορφιά των λαϊκών μελωδιών και των παραδοσιακών μας ρυθμών και η χορογραφία των Χορευτών του Βορρά δίνει μορφή στις σκηνές που περιγράφονται.

  Το πρόγραμμα ξεκινά με πέντε από τους διάσημους 36 «Ελληνικούς χορούς» του Νίκου Σκαλκώτα, αυτά τα σύντομα μουσικά αριστουργήματα, που αποπνέουν ελληνισμό και αποτελούν το πλέον διάσημο έργο του πιονέρου συνθέτη.