Δράσεις

Λίστα Δράσεων

  • Χειμερινοί Κολυμβητές ζωντανά στην Αθήνα

    Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στο Gazarte Roof Stage. 

     

    Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επανεμφανίζονται στην Αθήνα σε πλήρη απαρτία, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, τραγούδια από την 40χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.

    Ο Αργύρης Μπακιρτζής, βασικός συνθέτης,  στιχουργός και τραγουδιστής του συγκροτήματος που γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη, από το 1975 ζει στην Καβάλα κι αυτό ήταν φυσικό να επηρεάσει τη στιχουργική του έμπνευση. Έτσι πολλά τραγούδια του, όπως και αρκετά του στενού του φίλου και συνεργάτη Σταύρου Καραμανιώλα απ’ το Καζαβήτι της Θάσου, αναφέρονται στην Καβάλα και βέβαια αυτά θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της εμφάνισης των Χειμερινών Κολυμβητών στη συναυλία τους.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η πρώτη live εμφάνιση τους Κολυμβητών έγινε στις 31.4.1980 στη Μεγάλη Λέσχη, ενώ ο πρώτος τους δίσκος με τον ομώνυμο τίτλο κυκλοφόρησε στο τέλος της ίδιας χρονιάς.

    Γνωστοί για τις ιδιαίτερα επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι Χειμερινοί Κολυμβητές προτείνουν μία διαφορετική , sui generis συναυλία, που μένει αξέχαστη σε όσους την έχουν παρακολουθήσει έστω και μία φορά.